Nonna DB

Az agglomerációban található cukrászda, korábban Dédi Házi Cukrászata néven futott, ezt valamilyen formában szerették volna megőrizni, plusz egy olaszos vonalat bevonni, így lett belőle NoNNa Desszertbár.

Az új tulaj nemcsak a megjelenésen, de a hely funkcióján is frissíteni szeretett volna. Egy olyan vendéglátói egység volt a cél, ahol nappal minden korosztály sütizhet, kávézhat (dolce vita!), este pedig a fiatalság és a bor veszi át a terepet. Továbbá az olaszos jellegnek sem csak a névben és a funkcióban kellett megjelennie, hanem a designban is.

A belsőépítészet két részt határol le: a benti, kiszolgálótér a cukrászda jellegnek felel meg, a kinti veranda  pedig a bár funkciót tölti be, ennek megfelelő designnal. A benti rész finomabb színeket hoz, kopottasabb, régi, de nonnás színre lefestett bútorokkal. Itt megmaradtak a Dédi Cukrászdájából a mozsár, üst, habverők. A falon a festés is ezt a világot tükrözi: a növényes táj közt egy-két habverő levelű növényt látunk.

A kinti, „veranda” rész bútorai modernebbek, a falfelület letisztult, de a felíratok emlékeztetnek még a nagyi szavaira és arra, nehogy elfelejtsünk sütit enni! A kültéri rész egybenyitható a terasszal, így nyáron van egy kint-bent érzés, pont mint régen a parasztháznál a verandán, mivel ez is egy parasztházból lett kialakítva.

Nonna 1020 Heima 079

 A koncepció része a logó is, amely egyrész emlékeztet a régi padlót idéző új burkolat háromszögeire, másrészt

A noNNában szereplő két N- betűt egy-egy tortaszeletnek is értelmezhetjük, amelyből már ki is lett harapva.

Nonna Desszertbár

2019

fotó: heima - Heim Alexandra